പാലക്കാടൻ മുരിങ്ങചാർ ഒരു തവണ കഴിച്ചു നോക്കൂ.. ആരോഗ്യത്തിന് അത്യുത്തമം.!! രുചിയോ.. കിടിലം; | Palakkadan Muringa Char (Drumstick Curry) recipe

Special Palakkadan Muringachar Recipe : മലയാളികൾക്ക് ഏറെ പ്രിയപ്പെട്ട ഒന്നു തന്നെയാണ് മുരിങ്ങയില. മുരിങ്ങയുടെ ഔഷധഗുണങ്ങൾ ചെറുതല്ല. വളരെ അധികം ആരോഗ്യ ഗുണങ്ങൾ പ്രധാനം ചെയ്യുന്ന ഒന്നാണ് ഇത്. ആരോഗ്യത്തിനും ഔഷധത്തിനും മുരിങ്ങയില വലിയ പങ്കു വഹിക്കുന്നുണ്ട്. മനസ് നിറഞ്ഞു ഊണ് കഴിക്കാൻ ഇതാ അടിപൊളി ഒരു ഒഴിച്ച് കറി. എളുപ്പത്തിൽ സ്വാദോടെ ഇത് എങ്ങനെ തയ്യാറാക്കാമെന്നു നോക്കാം.

Ingredients (Serves 4)

For the Drumsticks & Veggies

  • Muringa (drumsticks) – 6–8 pieces, cut into 2‑inch lengths
  • Potato – 1 medium, peeled & cubed (optional)
  • Water – 1½ to 2 cups
  • Salt – to taste

For the Coconut Masala (Char)

  • Freshly grated coconut – 1 cup
  • Shallots (small onions) – 6–8
  • Garlic – 4 cloves
  • Green chilies – 2 (slit)
  • Dry red chili – 1 (optional, for heat)
  • Turmeric powder – ½ tsp
  • Coriander powder – 1 tsp
  • Cumin seeds – ½ tsp
  • Fenugreek seeds (uluva) – a pinch
  • Tamarind paste – 1 tsp (or small lemon‑sized tamarind, soaked & strained)
  • Salt – adjust

For Tempering

  • Coconut oil – 2 tbsp
  • Mustard seeds – ½ tsp
  • Dry red chili – 1
  • Curry leaves – 1 sprig
  • A few bits of shallot, sliced (optional)

👩‍🍳 Method

  1. Cook the Drumsticks
    • In a pot, add drumstick pieces, cubed potato (if using), turmeric and enough water to cover.
    • Bring to a boil, then simmer 8–10 min until just tender.
    • Keep the broth aside (you’ll use this in the char).
  2. Make the Coconut Masala
    • In a blender, combine grated coconut, shallots, garlic, green chilies, red chili, cumin, fenugreek and coriander powder.
    • Add ¼ cup of the reserved drumstick broth (or plain water) and grind to a smooth paste.
  3. Assemble the Curry
    • To the pot with your cooked drumsticks, stir in the coconut masala paste.
    • Add tamarind extract (or paste) and salt.
    • Pour in another ½ to ¾ cup broth (adjust consistency).
    • Simmer on low heat for 5–7 minutes, stirring gently so the char blends and doesn’t curdle.
  4. Tempering (Tadka)
    • In a small pan, heat coconut oil.
    • Splutter mustard seeds, then add dry red chili, curry leaves and sliced shallot bits.
    • Pour this fragrant tadka over the simmering curry.
  5. Finish & Serve
    • Give a final stir, switch off heat.
    • Serve hot with red rice, kanji, vada, or roti.

  • മുരിങ്ങ ഇല – 2 കൈപിടി
  • മല്ലി-2 tsp
  • കുരുമുളക് – അര ടീസ്പൂൺ
  • ജീരകം -അര ടീസ്പൂൺ
  • ചുവന്നുള്ളി – 12 എണ്ണം

മുരിങ്ങയില പൊട്ടിച്ചെടുക്കാം. ശേഷം വെള്ളത്തിൽ കഴുകിയെടുക്കാo. തയ്യാറാക്കാനായി മൺചട്ടി എടുത്തു വെക്കാം. അരപ്പു തെയ്യാറാക്കാനായി ചെറിയഉള്ളിയും മല്ലിയും ഒരു നുള്ള് ജീരകവും വറ്റൽമുളകും രണ്ടു വെളുത്തുള്ളിയും ചേർത്ത് നന്നായി അരച്ചെടുക്കാം. തയ്യാറാക്കുന്നത് എങ്ങനെയാണെന്ന് വീഡിയോയിൽ വിശദമായി കാണിച്ചു തരുന്നുണ്ട്. ഇതുപോലെ നിങ്ങളും ഒന്ന് ട്രൈ ചെയ്തു നോക്കൂ.. എല്ലാവര്ക്കും ഇഷ്ടപ്പെടും തീർച്ച…

ഈ വീഡിയോ നിങ്ങൾക്ക് ഇഷ്ടമായി എന്നും ഉപകാരപ്പെടും എന്നും കരുതുന്നു. വീഡിയോ നിങ്ങൾക്ക് ഇഷ്ടമായാൽ ലൈക്‌ ചെയ്യാനും ഷെയർ ചെയ്യാനും മറക്കരുത്. കൂടുതല്‍ വീഡിയോകള്‍ക്കായി Prathap’s Food T V ചാനല്‍ Subscribe ചെയ്യാനും ബെൽ ഐക്കൺ ക്ലിക്ക് ചെയ്തു നോട്ടിഫിക്കേഷൻ ഇനേബിൾ ചെയ്യാനും മറക്കരുത്. Special Palakkadan Muringachar Recipe

Palakkadan Muringa Char (Drumstick Curry) recipe
Comments (0)
Add Comment